RECEPTY - NAŠE FIREMNÉ RECEPTY


Na začiatok sme pre vás pripravili niekoľko receptov, s použitím noviniek, ktoré sme uviedli na trh začiatkom roku 2018.

 

Restovaná kuracia pečeň so slaninkou v lokši

Suroviny na 10 porcií:

1000g - Kuracia pečeň odžilkovaná

10ks - Lokša hotová

100g - Maslo

100g - Slanina údená krájaná na kocky

60ml - Repkový olej

120g - Cibuľa očistená

100ml - Hotový hydinový vývar

15g - Bezlepková múčna zmes

4g - GurmEko koreniaca zmes Zverinová paštéta

5g - GurmEko Paprika mletá zaúdená

1g - GurmEko Majoránka

Soľ

Postup: Na rozohriatej panvici usmažíme slaninu, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do hneda.  Ďalej pridáme na kúsky nakrájanú pečeň a necháme restovať (zbytočne nemiešame), pokiaľ sa nevydusí voda. Následne pečeň podlejeme, pridáme koreniacu zmes na zverinovú paštétu a necháme znova krátko podusiť. Na záver pridáme údenú papriku, premiešame a podľa potreby dolejeme vodou. Zahustíme, dochutíme majoránkov, soľou a necháme prevariť.  Zmes balíme do teplej lokše, ktorú potrieme roztopeným maslom.

Poznámka: Na obmenu môžeme použiť cesnakovú hrianku s cibuľovým lekvárom.


 
Sladké trojuholníky s vanilkovou penou a lupienkami kvetov

Suroviny na 10 porcií:

400g - Hladká múka

2g - Soľ

70g - Maslo

2ks - Žltky

15g - Cukor

50g - Škoricový cukor na posypanie

½ Prášok do pečiva

30ml - Rum

200ml - Kyslá smotana

400ml - Olej na vyprážanie

 

500ml - Smotana na šľahanie

25g - GurmEko Vanilková Pasta

60g - Práškový cukor

 

GurmEko Štvoro kvietkov

Postup:  Do preosiatej múky pridáme soľ, kryštálový cukor a prášok do pečiva. Ďalej pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, kyslú smotanu a vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme jednu hodinu odležať. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Vykrajujeme malé trojuholníky, ktoré vyprážame v rozohriatom oleji. Hotové vyberieme na papierový obrúsok a necháme odkvapkať od oleja a teplé obalíme v škoricovom cukre. Smotanu vyšľaháme s pridaním vanilkovej pasy a práškového cukru. Penu pri podávaní dekorujeme lupienkami kvietkov.


 
Kuracie soté s farmárskym korením,  paprikové pučené zemiaky

Suroviny na 10 porcií:

1000g - Kuracie stehná vykostené  

25g - GurmEko Farmárske korenie

30g - Plnotučná horčica

120g - Cibuľa

100ml - Olej 

1000ml - Kurací vývar

60g - Múka hladká (alebo bezlepková múčna zmes)

Soľ

Postup:  Očistenú cibuľu rozkrojíme, nakrájame na plátky a upražíme do tmavo-hneda. Pridáme na rezance nakrájané kuracie mäso a opečieme do vydusenia tuku. Ďalej pridáme horčicu, farmárske korenie, premiešame a podlejeme horúcou vodou, alebo vývarom a necháme dusiť. Mäkké mäso zahustíme a podľa potreby dochutíme.
 

 
Koriandrová zálievka

Suroviny na 10 porcií:

200 ml - Pomarančová šťava, alebo džús

50ml - Aceto Balsamico biele

2g - GurmEko Koriander (namočiť v malom množstve vody)

250ml - Olivový olej

30g - Med, alebo cukor 

0,3g - GurmEko Xanthanová guma

Postup: V postupnosti zmiešame olej, pomarančovú šťavu, med a korianderacetom balsamicom

Tip na vylepšenie: Na záver dobre rozmiešame 0,3 g GurmEko Xanthanovú gumu, ktorá nám zabezpečí,  že olej a suroviny po zamiešaní sa neoddeľujú a netreba dressing pri podávaní neustále premiešavať.