RECEPTY - NAŠE FIREMNÉ RECEPTY |
Na začiatok sme pre vás pripravili niekoľko receptov, s použitím noviniek, ktoré sme uviedli na trh začiatkom roku 2018. |
Restovaná kuracia pečeň so slaninkou v lokši |
Suroviny na 10 porcií: 1000g - Kuracia pečeň odžilkovaná 10ks - Lokša hotová 100g - Maslo 100g - Slanina údená krájaná na kocky 60ml - Repkový olej 120g - Cibuľa očistená 100ml - Hotový hydinový vývar 15g - Bezlepková múčna zmes 4g - GurmEko koreniaca zmes Zverinová paštéta 5g - GurmEko Paprika mletá zaúdená 1g - GurmEko Majoránka Soľ |
Postup: Na rozohriatej panvici usmažíme slaninu, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do hneda. Ďalej pridáme na kúsky nakrájanú pečeň a necháme restovať (zbytočne nemiešame), pokiaľ sa nevydusí voda. Následne pečeň podlejeme, pridáme koreniacu zmes na zverinovú paštétu a necháme znova krátko podusiť. Na záver pridáme údenú papriku, premiešame a podľa potreby dolejeme vodou. Zahustíme, dochutíme majoránkov, soľou a necháme prevariť. Zmes balíme do teplej lokše, ktorú potrieme roztopeným maslom. Poznámka: Na obmenu môžeme použiť cesnakovú hrianku s cibuľovým lekvárom. |
Sladké trojuholníky s vanilkovou penou a lupienkami kvetov |
Suroviny na 10 porcií: 400g - Hladká múka 2g - Soľ 70g - Maslo 2ks - Žltky 15g - Cukor 50g - Škoricový cukor na posypanie ½ Prášok do pečiva 30ml - Rum 200ml - Kyslá smotana 400ml - Olej na vyprážanie
500ml - Smotana na šľahanie 25g - GurmEko Vanilková Pasta 60g - Práškový cukor
GurmEko Štvoro kvietkov |
Postup: Do preosiatej múky pridáme soľ, kryštálový cukor a prášok do pečiva. Ďalej pridáme postrúhané maslo, žĺtky, rum, kyslú smotanu a vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme jednu hodinu odležať. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Vykrajujeme malé trojuholníky, ktoré vyprážame v rozohriatom oleji. Hotové vyberieme na papierový obrúsok a necháme odkvapkať od oleja a teplé obalíme v škoricovom cukre. Smotanu vyšľaháme s pridaním vanilkovej pasy a práškového cukru. Penu pri podávaní dekorujeme lupienkami kvietkov. |
Kuracie soté s farmárskym korením, paprikové pučené zemiaky |
Suroviny na 10 porcií: 1000g - Kuracie stehná vykostené 25g - GurmEko Farmárske korenie 30g - Plnotučná horčica 120g - Cibuľa 100ml - Olej 1000ml - Kurací vývar 60g - Múka hladká (alebo bezlepková múčna zmes) Soľ |
Postup: Očistenú cibuľu rozkrojíme, nakrájame na plátky a upražíme do tmavo-hneda. Pridáme na rezance nakrájané kuracie mäso a opečieme do vydusenia tuku. Ďalej pridáme horčicu, farmárske korenie, premiešame a podlejeme horúcou vodou, alebo vývarom a necháme dusiť. Mäkké mäso zahustíme a podľa potreby dochutíme. |
Koriandrová zálievka |
Suroviny na 10 porcií: 200 ml - Pomarančová šťava, alebo džús 50ml - Aceto Balsamico biele 2g - GurmEko Koriander (namočiť v malom množstve vody) 250ml - Olivový olej 30g - Med, alebo cukor 0,3g - GurmEko Xanthanová guma |
Postup: V postupnosti zmiešame olej, pomarančovú šťavu, med a koriander s acetom balsamicom. Tip na vylepšenie: Na záver dobre rozmiešame 0,3 g GurmEko Xanthanovú gumu, ktorá nám zabezpečí, že olej a suroviny po zamiešaní sa neoddeľujú a netreba dressing pri podávaní neustále premiešavať. |