ZAUJÍMAVOSTI ZO SVETA KORENIA


Svet bylinek a korenia je veľmi zaujímavý a je pochopiteľné, že láka mnoho autorov k tvorbe článkov pre populárne časopisy. Bohužiaľ veľa faktov je v nich spopularizovaných a nie sú pravdivé. My vám ponúkame možnosť vstúpiť do sveta korenia a byliniek plného serióznych informácií.

   

Bylinky - čerstvé alebo sušené?
Niekto ich nazýva zelené, niekto ich v kuchyni zatracuje, niekto si na nich naopak zakladá. Niekto trvá na používaní čerstvých byliniek a sušené nesmú prekročiť prah jeho kuchyne, niekto zase so sušenými vykúzli úžasné chuťové variácie...

Celý článek ZDE


Nevhodné pre deti
Titulok tohto článku by mohol byť mottom o jednom z druhu korenia, ktoré je bežnou súčasťou všetkých kuchýň sveta a vyznačuje sa väčšinou vysokou štipľavosťou - chilli.

Celý článek ZDE

Kardamóm - tretie najdrahšie korenie
Pri nákupe šafránu a vanilky veľmi hlboko siahate do peňaženiek. Pri zostavovaní jedáleneho lístka s tým viacmenej počítate. V poslednej dobe sa ale do výšok šplhajú tiež ceny kardamómu.

Celý článek ZDE

Neexistuje guláš bez papriky
Zatiaľ čo v kuchyni si korenie zomeliete, muškátový oriešok nastrúhate, hocijaké korenie nadrvíte, tak mletú papriku si len tak „nevyrobíte“. Jej cesta z poľa do guláša je proste veľmi dlhá.

Celý článek ZDE

Nie je korenie ako korenie
Všetky druhy korenia, či ho už poznajú len v Tichomorí, Afrike alebo ich pozná celý svet, majú jediný gastronomický cieľ - dodať pokrmu tú ostrú až zmyselnú chuť. Každý z nich to ale dosahuje inými chemickými látkami...

Celý článek ZDE

Šafrán a vanilka
V botanike sa toto korenie nazýva Šafrán siaty (latinsky Crócus sativus L.) a v kuchyni sa používa od nepamäti. Prvá zmienka o šafráne sa vyskytuje už v Šalamúnovej Piesni piesní. Používal sa celé stáročia ako parfém, farbivo i korenie...

Celý článek ZDE