GurmEko s.r.o., Praha - Svět chutí pro profesionály

     

ZAUJÍMAVOSTI ZO SVETA KORENÍN

    

    

Svet byliniek a korenín je veľmi zaujímavý a je pochopiteľné, že láka mnoho autorov k tvorbe článkov pre populárne časopisy. Bohužiaľ mnoho faktov je v nich zpopularizovaných a sú ďaleko od pravdy. My vás pozývame do  sveta korenia a byliniek plného serióznych informácií.

    

    

BYLINKY - ČERSTVÉ ALEBO SUŠENÉ

    

Niekto im hovorí zelené korenie, niekto ich

v kuchyni zatracuje, niekto si na nich naopak

zakladá. Niekto trvá na používaní čerstvých

byliniek a sušené nesmú prekročiť prah jeho

kuchyne, niekto zase so sušenými vykúzli

úžasné chuťové variácie...

     

 Celý článok TU


DEŤOM NA SLOVENSKU NEPRÍPUSTNÉ

    

Titulok tohto materiálu by mohol byť mottom

o jednom z druhov korenia, ktoré je bežnou

súčasťou všetkých kuchýň sveta, a vyznačuje sa  vysokou štipľavosťou - chilli.

     

 Celý článok TU


KARDAMÓN - TRETIE NAJDRAHŠIE KORENIE

   

Pri nákupe šafránu a vanilky veľmi hlboko

siahate do peňaženiek. Pri zostavovaní

jedáleho lístku s tým viac menej počítate.

V poslednej dobe sa ale do výšok šplhajú

aj ceny kardamónov.

     

Celý článok TU


NIET GULÁŠU BEZ PAPRIKY

    

V kuchyni si môžete korenie čierne celé

pomlieť, muškátový orech nastrúhať,

kdejaké korenie nadrviť, ale mletú

papriku si len tak „nevyrobíte“. Jej cesta

z poľa do gulášu je proste veľmi dlhá.

    

Celý článok TU


NIE JE ČIERNE KORENIE AKO ČIERNE KORENIE

    

Všetky druhy čierneho korenia, nech už o nich vedia len v Tichomorí alebo Afrike alebo ich pozná celý svet, majú jediný gastronomický cieľ - dodať pokrmu tú ostrú až zmyselnú chuť. Každé z nich ten cieľ ale dosiahne inými chemickými látkami .....

    

Celý článok TU


ŠAFRÁN A VANILKA

   

V botanike sa toto korenie nazýva Šafrán siaty

(latinsky Crócus sativus L.) a v kuchyni

sa používa od nepamäti. Prvá zmienka

o šafráne sa vyskytuje už v Šalamúnovej

Piesni piesní. Používal sa po storočia ako parfém,

farbivo i korenie ...

     

Celý článok TU